Programación Teatro Arniches

Programación de otoño en Teatro Arniches

La cultura inunda de nuevo la ciudad de Alicante en la programación para esta temporada de otoño en el Teatro Arniches. Sobre las tablas tendrán lugar más sde 100 actividades programadas entre los meses de octubre y diciembre por la Generalitat Valenciana. Obras para todos los públicos, con las que empezar con fuerza un nuevo curso.

Entre las propuestas del Institut Valencià de cultura en la ciudad de Alicante, además del Teatro Arniches, se encuentran la participación en el Teatro Principal y en la Casa Mediterráneo, además de ciudades vecinas y otros municipios del Circuito Cultural Valenciano. Te dejamos la programación completa para que este otoño vivas de lleno la cultura de Alicante.

Programación del Teatro Arniches en Octubre

DARRERE DE LES PETJADES DE XARQ AL-ANDALUS

07 d’octubre de 2022 · CASA MEDITERRÁNEO · Teatre ArnichesDARRERE DE LES PETJADES DE XARQ AL ANDALUS

Concert produït per Mostra Viva del Mediterrani, basat en el disc Xarq Al Andalus d’Al Tall al costat de Muluk El Hwa. Una selecció de poemes representativa de la rica i variada aportació que van fer els poetes del Xarq al-Andalus, convertida en cançons d’ara, incorporables a la tradició poètica i musical valenciana i mediterrània, és a dir, al nostre patrimoni actual. Fusió mediterrània entre les cultures Gnawa, Andalusis i Peninsular amb influències jazzístiques, dins d’allò que denominarem llenguatge tradicional mediterrani.

 • Mostra Viva del Mediterrani
 • Horaris: Divendres: 20 h
 • Notes: Entrada lliure limitada a l’aforament de l’espai.

 

EMILY DICKINSON, LA DAMA DE BLANCO

14 d’octubre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
EMILY DICKINSON LA DAMA DE BLANCO


María Pastor se submergeix en el personatge d’Emily, descobreix l’aïllament voluntari de la poeta, el paral·lelisme viscut per ella mateixa en la pandèmia, i converteix el seu confinament en una cosa creativa i reveladora.
La dama de blanco és una visió personal de Juan Pastor, una obra d’amor pel llenguatge, una celebració de tot allò que és bonic i dolorós en la vida. Un apassionant reencontre amb la poetessa Emily Dickinson.
Un viatge al·legòric i líric pel record desordenat d’una vida ja viscuda, amb un aire a vegades absurd i al·lucinat, però d’altres vegades tremendament realista. Emily Dickinson, des del seu món poètic, invita els espectadors perquè avaluen la vida mitjançant una visió allunyada de l’experiència humana.
Xst! “La veritat és una cosa tan rara que és deliciosa dir-la.” (Emily Dickinson). Una ocasió meravellosa per retrobar-nos, una vegada més, amb el mestre Juan Pastor.

 • LA GUINDALERA
 • Horaris: Divendres: 20:30 h
 • Preus: 15 €

 

BALLAR ÉS COSA DE LLIBRES

16 d’octubre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

ballar

Ballar és cosa de llibres és un espectacle escènic i participatiu per a tots els públics on cada persona tria si balla amb llibres o mira, amb un llibre entre les mans, com ballen els altres.
Un espectacle on un llibre es converteix en la teua parella de ball o en el teu acompanyant per a anar al teatre. Els llibres, com a objectes pròxims i quotidians, ens proporcionen la confiança que cadascun de nosaltres necessita per a llançar-nos a ballar per primera vegada.
L’espectacle ofereix una experiència entre dansa i literatura per a descobrir el plaer de ballar llegint, de llegir mentre ballem, de ballar el que llegim o llegir el que ballem.
Xst! Un viatge estimulant entre el poder de la dansa i la màgia de la literatura.

 • LA DIÜRNA
 • Horaris: Diumenge: 12:00 h
 • Preus: 6€ adults / 4€ xiquets (promo 5×4)

 

MADONNA

20 d’octubre de 2022 · Teatre Arniches

madonna

Madonna és el viatge d’una família a la qual veiem afrontar la rutina diària, els jocs infantils, les tensions intergeneracionals i la relació amb els animals que els envolten.
Madonna és una declaració d’amor a les filles i a les bèsties. A través del clown, els equilibris i la dansa, Patrícia Pardo ens parla de criança i veganisme; de l’empatia que sentim pel proïsme, siga adult o infant.
Una dramatúrgia – periple que navegarà entre l’expressió circense convencional i el llenguatge escènic contemporani, i que utilitzarà qualsevol ferramenta artística a l’abast.
Xst! L’ésser humà es mourà en la contradicció permanent per a trobar l’equilibri entre el benestar propi i el dels altres.

 • Clown. Circ. Teatre inclusiu.
 • Horaris: Dijous: 19:30 h
 • Preus: 15€

 

LA INFAMIA

22 d’octubre de 2022 · Teatre Arniches
la infamia

El governador d’un estat de Mèxic s’alia amb un empresari i paga un grup de policies perquè segresten una periodista que ha publicat un llibre on els denuncia per tràfic de xiquetes. Aquests policies poden segrestar-la “legalment”, torturar-la, matar-la pel camí i llançar el seu cos a la mar on ningú el trobarà mai. Poden deslligar l’horror i eixir totalment impunes. O no…
Lydia Cacho, periodista i activista, s’enfronta al creixent poder polític de la delinqüència organitzada. Desafia els polítics, mafiosos, pederastes i feminicides. La infamia es basa en la seua biografia, Memorias de una infamia, on retrata el modus operandi d’un govern còmplice de la corrupció i la violència, a més del valent testimoni d’algunes dones i xiquetes del seu país.
Xst! La valentia en front de la violència; la dignitat sobre l’abús de poder.

 • Lydia Cacho
 • Horaris: Dissabte: 20:30 h
 • Preus: 15€

 

CHINCHULINA (Y EL RUISEÑOR DE LA CHINA)

23 d’octubre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
chinchulina
L’emperador de la Xina vivia en un bell palau amb la seua filla, Chinchulina. Chinchulina era una xiqueta una mica tímida, però quan escoltava música perdia la seua timidesa i es posava a ballar. La seua alegria era tan contagiosa que fins el seu pare, l’emperador, es posava a ballar amb ella. Un dia la tristesa es va apoderar del cor de Chinchulina. Només el cant d’un ocell anomenat Rossinyol podria retornar l’alegria al seu melancòlic cor. L’emperador de la Xina va decidir eixir a la recerca d’aquest estrany ocell. En la seua cerca anirà descobrint els afanys, les alegries, els desvetllaments i els somnis dels humils pobladors del seu vast imperi…
Xst! La multipremiada companyia La Canica Teatro presenta aquesta obra, un treball de titelles bell on l’actriu Alba Vergne fa un desplegament de talent impressionant: manipula, balla, canta i interpreta a diversos personatges. I tot amb una precisió exquisida.

 • LA CANICA TEATRO
 • Horaris: Diumenge: 12 h
 • Preus: Adults 6€ / Xiquets/tes 4€ (promo 5×4)

 

LA REINA DEL METAL

28 d’octubre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
LA REINA DEL METAL
Vanesa Aibar és una balladora i creadora de Jaén que desenvolupa el seu treball a partir de la dansa espanyola i el flamenc fins a desembocar en una “dansa moderna, lliure, estètica i de qualitats tècniques envejables”. Així ho defineix la crítica especialitzada. La seua formació li porta a concebre el moviment i la dansa des d’un lloc molt físic, experiencial i experimental.
El castellonenc va conéixer la ballarina Vanesa Aibar precisament en un festival de flamenc celebrat a Ljubljana, capital d’Eslovènia, mentre treballaven en els seus respectius projectes. No obstant això, tant van connectar aquells dies que tots dos professionals no van dubtar a col·laborar més endavant. Manté Enric: «Trobem prompte un punt intermedi. Hi ha referències flamenques, però La reina del metal també connecta amb el meu llenguatge. A mi el que m’interessa és un so monocromàtic que recorde a un ritual. Em sembla interessant això perquè la transformació personal que es pot aconseguir a través de la música i de l’art és molt considerable», explica el creador.
De moment, es pot dir que sobre l’escenari no falta el metall. A més dels instruments de Monfort, la balladora porta lligades a les seues cames unes cadenes de les quals a poc a poc anirà desfent-se. Això sí, d’una manera o una altra sempre acabarà l’artista prop d’aquests objectes. Com ocorre amb el típic calaix flamenc, el xilòfon del castellonenc marcarà el seu temps. «De l’obra es poden extraure molts significats, però nosaltres en aquests moments preferim deixar-los en la interpretació del públic. Pot semblar ambigu, però és millor així», conclou el creador.
Xst! El metall com a instrument; el flamenc com a fil conductor. Aqueixa podria ser la conclusió d’aquest treball entre dos grans creadors que, podria semblar a simple vista, no comparteixen mons estètics, però que les seues energies els han portat a aquest treball de recerca tan interessant.

 • VANESA AIBAR i ENRIC MONFORT
 • Horaris: Divendres: 20.30 h
 • Preus: 15€

 

SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO

29 d’octubre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
SÓLO LLAMÉ PARA DECIRTE QUE TE AMO
Patricia viu amb la seua mare, la seua germana, els seus fills bessons i la núvia d’un d’ells. Ella sola porta avant la casa i els atén a tots. Un bon dia rep una trucada de telèfon que canviarà la seua vida per sempre.

Sólo llamé para decirte que te amo és un obra que naix en 2016 dins del marc del programa El 25 va a tu casa del Centro Cultural 25 de mayo de la Ciudad de Buenos Aires, on es convidava el veïnat del barri de Villa Urquiza a convertir la seua pròpia llar en un teatre per un dia. És una peça teatral commovedora que ens conta escenes quotidianes amb una certa desgana regnant en l’ambient. Mitjançant un text efectiu i uns quants elements en escena, els espectadors es converteixen en testimonis privilegiats d’una història real que aprofundeix en els conflictes que subjauen en els vincles familiars.
Xst! La peça teatral és colpidora. El seu costumisme aflora per tots costats i acaba recalant en el cos mateix dels espectadors. Serem testimonis privilegiats d’una història que es desplega com a certa, més real que mai.

 • NELSON VALENTE
 • Horaris: Dissabte: 20:30 h
 • Preus: 15€

 

Programación del Teatro Arniches en Noviembre

LAS DANESAS

04 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
LAS DANESAS 1Els Valle són una família de flors i roques. Viuen en el centre. En el centre de tot i alhora allunyats d’aquest món que avança entre avingudes. Quatre germans que no han volat del niu, atrotinats, rendits, conviuen sota quatre parets banyades en nicotina i una terrassa que dona a un cel de persianes i pinces. Las danesas és una comèdia d’enderrocs, una història familiar de sords i muts, on ningú es diu res fins que la terra tremola.
Xst! Las danesas és el que vam voler ser i no vam ser.

 • INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA
 • Horaris: Divendres: 20:00 h

 

PAU

08 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

pau 1Qui soc jo realment? Esbrinar la resposta d’aquesta pregunta és el somni de qualsevol mortal.
Desvetlar la identitat de Pau, el seu gènere, en un moment en el qual la biologia és superada per la “voluntat”. Tot juga: conceptes filosòfics, ètics, culturals…
Quatre adults opinant sobre un adolescent. Uns personatges que, jutjant Pau a través dels seus raonaments, creences, necessitats i desitjos, acabaran discernint sobre les seues vides.
Xst! Un jardí ple de flors en una calorosa vesprada de primavera on l’ordre i la quietud donen pas a la força, al desordre i…

 • INSTITUT VALENCIÀ DE CULTURA
 • Horaris: Dimarts: 20:00 h

 

L’ARBRE DEL TENERÉ

09 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches09L’arbre del Teneré és un arbre enmig del desert del Sàhara, que durant molt de temps va ser considerat l’arbre més solitari i aïllat de la terra.
Però l’arbre del Teneré no sempre va estar sol. Fa milions d’anys en aquest mateix lloc, just on està ell ara, vivien altres arbres com ell i plantes i animals salvatges i aigua. Sobretot aigua.
Al nostre arbre del Teneré li encanta recordar aquest temps; també li agrada ballar i moure’s amb el vent.
Fins i tot rebre visites de caravanes de Tuaregs enmig de la nit, o de caminants exhaustos pel sol que busquen un poc d’ombra sota les seues branques.
Xst! La història del nostre arbre és un conte d’arrels, llums i ombres.

 • LA NEGRA
 • Horaris: Dimecres: 18:00 h

 

TODAS LAS SANTAS

10 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches10

Todas las santas és un treball híbrid, d’investigació, «escrit» col·lectivament, en el qual conviuen la veu, el cos, el text, la fotografia, audiovisuals i la música. A través d’aquesta última treballarà amb la nostra memòria, amb el present i el futur. També amb tot l’imaginari popular del nostre temps: la música que solem escoltar, les paraules i les frases que utilitzem (en una conversa, un xat de WhatsApp, un intercanvi en xarxes socials), la tecnologia que ens acompanya en el dia a dia o els ídols i somnis que dirigeixen la nostra vida.
Xst! Nou treball de la coreògrafa andalusa Luz Arcas al costat d’artistes d’El Salvador, Nicaragua i Espanya.

 • LA PHÁRMACO, FIT de Cádiz, TEATRO DE LA ABADÍA Y PRODUCCIONES HIPERBÓLICAS
 • Horaris: Dijous: 21:00 h

 

ACORAR

11 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches11

ACORAR és una reflexió sobre la identitat col∙lectiva dels pobles, sobre què és allò que ens defineix, què és allò que fa que, encara, existisca la nostra comunitat. El text pren per excusa narrativa la descripció d’una jornada de matances a Mallorca. I d’aquí el títol de l’espectacle. La d’acorar era una feina reservada al més expert, perquè no és gens senzilla de fer, i hui en dia ben pocs en saben. A partir d’un minúscul fet casolà, oferim una visió universal que provoca una reflexió en l’espectador sobre el seu món més íntim. Arribarem a la secreta intimitat de cada un perquè allò que oferim és universal.
Planyem la defunció d’un món, d’una realitat esvanida, la qual anomenem ‘la nostra’, no tant perquè la posseïm sinó perquè ens defineix.
Xst! Un monòleg sobre la Mallorca rural i els seus costums ancestrals, amb unes referències que, cada vegada, sonen més llunyanes.

 • TONI GOMILA
 • Horaris: Divendres: 21 h

EL VIAJE DEL SALMÓN

12 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arnichesarniches12
Un actor jove i un vell treballen, discuteixen, filosofen i es transformen durant el temps en el qual coincideixen en els escenaris i en les seues vides.
És la història de dos actors a la recerca de la ficció, o de dos personatges a la recerca d’ells mateixos.
Aquest és un text inspirat en A life in the theater de David Mamet, i com ell va dir: ”L’obra no tracta tant del món del teatre, encara que aqueixa és la metàfora. L’obra gira al voltant de com es comuniquen la joventut i l’edat avançada”.
Xst! El muntatge, centrat quasi en la capacitat actoral, que en aquest cas és molta, planteja més preguntes que asseveracions: què és ser actor ací i ara? Però suposa també un qüestionament sobre el pas del temps, els canvis generacionals, l’amistat o la soledat.

 • TONI MISÓ i GUILLE ZAVALA
 • Horaris: Dissabte: 18 h

 

CONQUISTADORES

18 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arniches18Amb una bandera victoriana i dos pals per múltiples usos imaginaris (el vaixell, els rems, la creu i les armes), tres actors excel·lents en dicció i moviments, Chema Pizarro, Nuqui Fernández i Francisco J. Quirós, construeixen una magistral i divertida paròdia de la conquista d’Amèrica.
Conquistadores, un espectacle emocionant, amb una aposta en escena atrevida, amb la qual juguen a descobrir el Pacífic amb Vasco Núñez de Balboa, Tenochtitlán al costat d’Hernán Cortés, les penalitats sofrides pels Tretze de la Fama amb Pizarro o trobar aigua en el desert d’Atacama de la mà d’Inés Suárez entre altres esdeveniments històrics.
Una obra amb un ritme incessant, que compta amb un nombre important de gags visuals i divertits. Teatre de l’absurd amb una estètica contemporània amb la qual aconseguim riure’ns de les nostres misèries.
Xst! Salpes amb nosaltres cap a les Índies?

 • PROYECTO CULTURA
 • Horaris: Divendres: 20:30 h
 • Preus: 15€

 

MANIFEST ANTIROMÀNTIC

19 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arniches19Manifest antiromàntic és una electroòpera d’agitació sobre la possibilitat d’estimar-nos en l’època del consum de cossos i proposa un remix de música, arts escèniques i audiovisuals que entona el narcisisme tecnològic al ritme de l’electrònica valenciana de Prozak Soup.
Les actrius Sara Guerrero, Kerri Ann i Olga Martínez i l’actor Alberto Escartí donen vida a un assaig musical sobre les tecnologies digitals, el consum de cossos i la soledat narcisista amb la presència en escena dels cantants Joan Palomares i Rafa Nogueroles acompanyats de la resta de la banda.
L’argument, basat en una cita de Tinder real, és narrat musicalment per un cor autòmat amb efecte autotune, mentre es van succeint cançons d’electrònica amb un paisatge acústic postmodern on entren en crisi el sexe, l’amor i fins i tot el gènere dels protagonistes. Tot un bombardeig d’estètica polida, pantalles i molta electrònica.
Xst! Amb una estètica colorista i unes coreografies excèntriques, l’obra és una experiència divertida, intensa i reflexiva alhora que es posa en escena la música valenciana i en el valencià més actual.

 • JOAN PALOMARES I PAU BERGA
 • Horaris: Dissabte: 20:30 h
 • Preus: 15€

 

FUENTEOVEJUNA

20 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arniches20En aquesta versió de Fuenteovejuna de Lope de Vega, el poble està representat per un ramat d’ovelles i el comanador per un gos. La història es trasllada al món de la rondalla, més innocent i senzill, per adequar-la a la sensibilitat del públic infantil.
La Cía. Sol y Tierra recupera el fons de la dramatúrgia: la unió del poble contra els abusos dels poderosos i la importància d’unir-se per a detindre aquests abusos. Posen l’accent en el sentit de la justícia, la valentia i el suport mutu com a valors que ajuden per previndre l’assetjament escolar i que la xicalla aprenga a no tolerar les injustícies.
Xst! “-¿Quién mató al comendador?
-Fuenteovejuna, señor.
-¿Quién es Fuenteovejuna?
-Todo el pueblo a una”. (Fuenteovejuna, Lope de Vega, 1619)

 • CÍA. SOL Y TIERRA
 • Horaris: Diumenge: 12 h
 • Preus:6€ adultos / 4€ niñas/os (promo 5×4)

 

LA VI NIT DEL CIRC VALENCIÀ

26 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arnichesviti

La Nit del Circ Valencià se celebra per a donar visibilitat a artistes i companyies circenses valencianes, alhora que per a contribuir a la divulgació del circ com a art escènica singular. La Nit és una finestra des d’on descobrir artistes a través de diferents números independents. Tot plegat, una radiografia del circ valencià d’ara, ací. Nu. Unit. Pobre. Apassionat. Desacomplexat. La Nit també pretén ser una contribució a la intimitat, a la bellesa, a la reflexió.
Xst! Un crit potent per a recordar que el treball d’aquestos artistes no té sentit si no és en connexió amb el públic.

 • L’ASSOCIACIÓ DE PROFESSIONALS DE CIRC DE LA COMUNITAT VALENCIANA
 • Horaris: Dissabte: 19:30 h
 • Preus: 15 € adults / 4 € xiquets-tes

PARAULES EN CARN VIVA

30 de novembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arnichesparaulesAmb motiu del I Centenari de Joan Fuster i Ortells (Sueca 1922 – 1992), tant el govern valencià com altres iniciatives públiques i privades han volgut commemorar la seua figura de gran intel·lectual i de referent moral i espiritual de la nostra literatura; del seu gènere estrella, l’assaig, i de la seua dimensió poètica o de política cultural com a persona fonamental de tota la nostra àrea lingüisticocultural de tots els temps.
L’espectacle dibuixa i presenta davant el públic un Fuster múltiple i variat ja que variada i múltiple és també la seua veu: des dels aforismes penetrants a extraordinàries pàgines de la seua prosa; o una selecció del poemes ja que Fuster també va ser un poeta notable. Les músiques s’adeqüen a l’evolució del personatge ja que, durant els anys quaranta i cinquanta, Fuster havia d’escoltar la música, bàsicament popular, de la ràdio franquista. Després, amb l’aparició dels tocadiscos, ja va poder escoltar una música que li agradava més o l’acompanyava millor (Bach, Mozart…). Per això, en els acompanyaments musicals, també s’hi té en compte aquest recorregut.
Xst! “El pensament de Joan Fuster ha estat l’únic capaç de crear una escola i que hi hagi gent que s’identifiqui com a fusterià. Fuster és tot un homenot de dimensions colossals, un veritable intel·lectual europeu”. Carod-Rovira.

 • Horaris: Dimecres: 19:30 h
 • Preus: Entrada lliure limitada a l’aforament.

 

Programación del Teatro Arniches en Diciembre

EL ÚLTIMO TARZÁN

02 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches tarzanEl último Tarzán, de Paco Zarzoso, és la nova comèdia de la Companyia Hongaresa que té com a protagonista a un quixot contemporani encarnat per Enric Juezas.
Un Tarzán hispà que des de molt xiquet llegia novel·les del rei dels micos amb tanta afició i gust que les lianes li van envair el cervell i li van embullar l’enteniment. Era tanta la seua passió tarzanesca que es va embarcar en els 80 en un vaixell fuster rumb a Guinea Equatorial. Allí, juntament amb Juana, la seua dona, i els seus dos fills ofereixen espectacles típics de la mitologia selvàtica als turistes: lluites amb cocodrils, visites al cementeri d’elefants i números musicals. No obstant això, el seu món s’enfonsa quan es veuen obligats a exiliar-se del país i tornar a Espanya on s’enfrontaran a una altra mena de feres… més civilitzades?
Xst! T’apuntes a aquesta versió castissa de Tarzán, el rei dels micos?

 • CIA. HONGARESA
 • Horaris: Divendres: 20:30 h
 • Preus: 15€

 

PASOS LARGOS

08 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arnichesarniches pasoslargosmuylargos
Una dona i tres vestits que es transformen en escena representen tres moments en la vida d’un personatge. Del fet poètic a l’humor àcid, la sensibilitat travessa temes profunds i comuns, com la vida en parella, la vellesa i els vincles, a través d’un llenguatge original que trenca el motle de la comunicació tradicional.
L’espectacle parteix del mil·lenari art de titelles, i mitjançant un exhaustiu treball d’experimentació, transita pel camí de la innovació i la barreja d’elements per a sorprendre cada moment degut a la versatilitat tècnica, que inclou titelles de boca i objectes.
Xst! És una coproducció uruguaiana/argentina premiada per Iberescena.

 • CORIOLIS
 • Horaris: Dijous: 20 h

 

FINLANDIA

09 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches fincandia copia

Un pare i una mare discuteixen la custòdia de la seua filla. Es pot dir que en aqueix precís moment assistim a la part més lletja de l’espècie humana.
Pascal Rambert (Niça, 1962) és autor, director d’escena, realitzador i coreògraf. En 2016 va rebre el Premi de Teatre de l’Acadèmia Francesa al conjunt de la seua obra. És artista associat al Théâtre des Bouffes du Nord des de gener de 2017, autor associat al Teatre Nacional d’Estrasburg des de 2014 i artista associat al Pavón Teatro Kamikaze des de setembre de 2017.
Irene Escolar és la sisena generació d’una família dedicada a la interpretació. La seua formació actoral inclou quatre anys a l’escola d’art dramàtic de Cristina Rota i cursos en la Royal Academy of Dramatic Arts de Londres, cursos de veu i vers amb Vicente Fuentes, Claudio Tolcachir o Declan Donnellan. Als nou anys es puja per primera vegada a l’escenari en l’obra Mariana Pineda, de Federico García Lorca. Ha treballat al costat d’Álex Rigola, Andrés Lima, Gerardo Vera en el CDN, Miguel del Arco, Joan Ollé i Carlota Ferrer.

Actor i director, Israel Elejalde posseeix una sòlida trajectòria en el teatre espanyol, on ha treballat sota la batuta de directors com Pascal Rambert, Miguel del Arco, Álex Rigola, Ernesto Caballero, Gerardo Vera, Helena Pimenta, Eduardo Vasco, Natalia Menéndez, Pablo Remón o José Luis Gómez, entre altres. Sota la direcció de Miguel del Arco ha protagonitzat La función por hacer, Veraneantes, Misántropo, Hamlet, Refugio i Ricardo III. Va rebre el Premi Ojo Crítico de Teatro de RNE en 2004. Com a director va obrir la Temporada 2016 de El Pavón Teatro Kamikaze, del qual era codirector artístic, amb Idiota de Jordi Casanovas. A més, ha dirigit La voz humana, de Jean Cocteau, La Resistencia, de Lucía Carballal, i Traición, de Harold Pinter. Ha sigut diverses vegades finalista dels Premis Valle Inclán de Teatro.

Xst! Una obra escrita expressament per a aquests dos monstres de la interpretació. Estrena absoluta en L’Abadia el proper 22 de setembre.

 • TEATRO DE LA ABADÍA I KAMIKAZE PRODUCCIONES
 • Horaris: Divendres: 20:30 h
 • Preus: 15€

LA FÁBULA DE LA ARDILLA

10 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arnichesarniches ardilla
El gran eriçó viu plàcidament, a l’ombra d’un gran roure, i cuida dels seus, mentre gaudeix del seu trosset de món. Però un dia, aquesta pau es veurà pertorbada per l’arribada d’un esquirol amable, trapasser i juganer. La seua convivència no serà fàcil. Descobrirem un eriçó esquerp i protector, i un esquirol amb ganes de saber i compartir.
Una de les característiques de les rondalles és que sempre acaben amb una conclusió moral. Per tant, de què ens parla La fábula de la ardilla? Amb aquest espectacle, La Baldufa ens proposa pensar, reflexionar i aprofundir en la diferència i el mestissatge. L’eriçó i l’esquirol són molt diferents, però tenen infinitat d’oportunitats per a aprendre i compartir junts.
Xst! La Baldufa va rebre, en 2020, el Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut. En aquesta ocasió, l’espectacle comptarà amb música en directe i no utilitzaran paraules.

 • LA BALDUFA
 • Horaris: Dissabte: 18:30 h

 

BAILAR AGORA

16 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arnichesarniches baila
Bailar agora es la historia de una bailarina que nace y crece en los años 80-90 y que, a día de hoy, se acerca a la cuarentena.
Marta Alonso se dirige al público para compartir un recorrido por su trayectoria vital como bailarina y mujer. Haciendo referencia al estado actual de sus deseos y sueños, comprometiéndose con hacerlos realidad en el momento presente. ¿La manera de hacerlo?
Bailando.
Una original combinación de comedia, autoficción y danza.
¡Shhh! Espectáculo revelación en Galicia en el año 2021. Premio FETEN 2022 al Mejor Espectáculo de Noche. Premio del Público del Festival MIT de Ribadavia 2021. Premio Mejor Espectáculo FETEGA 2021. Premios M

 • MARTA ALONSO TEJADA
 • Horarios: Viernes: 19:30 h
 • Precios: 15 € adultos /4 € niñas/os (promo 5×4)

 

BUH!

26 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches

arniches trash
¿De qué tienes miedo?¿Del coco, la tormenta, estar sola o que te pillen copiando? ¡Fuera miedos! ¡BUH!
La obra, idea original de Teatre de l’Abast que toma como referencia los relatos de Charles Dickens, apuesta por una total interdisciplinariedad entre el musical contemporáneo y los títeres para divertir a toda la familia estas Navidades.
¡Shhh! Mira qué comentarios ha hecho el público:
“Nos ha encantado! Las canciones molonas, los personajes geniales… ¡Todo el elenco está fantástico, y en directo que me parece dificilísimo!!”
“Muy bonito, el producto es maravilloso.”
“Me ha encantado la pulcritud en el tratamiento del tema.”
“Originalidad y diversidad en la música… la escenografía un 10. Me fui muy agradecido de haberla visto.”
“La verdad, me pareció un acierto convertir un típico cuento de Navidad en esta historia tan animada. Una genialidad.”

 • TEATRE DE L’ABAST I LA FAM PRODUCCIONS
 • Horarios: Lunes: 18:30 h

TRASH!

27 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arniches trash

Trash!  es un espectáculo vital y energético sobre las posibilidades del reciclaje a través de la percusión, el movimiento y el humor.
Se desarrolla en un centro de reciclaje de basura donde cuatro imaginativos operarios dan nuevos usos a todo tipo de desechos que llegan al lugar y nos hacen reflexionar sobre el exceso de consumismo de nuestra sociedad.
Bombonas de butano, paraguas, pelotas, cajas de herramientas, bocinas, bolsas de basura… cualquier elemento que cae en las manos de estos operarios son transformados en vistosos números musicales llenos de ingenio y humor.
¡Shhh! ¡Cuidado! Su alocado talento es muy contagioso.

 • YLLANA & TÖTHEM
 • Horarios: Martes: 18:30 h
 • Precios: 6 € adultos / 4 € niñas/os (promo 5×4)

PLAYTIME

28 de desembre de 2022 · Alacant · Teatre Arniches
arniches fpalyUn espectáculo pensado para toda la familia donde la búsqueda parte del teatro de objetos, el clown, la música, el humor y cómo confluyen todos ellos en el ilusionismo, entendido como un poema visual, surrealista, lúdico y asombroso.
Nacho Diago, actor, mago y creativo multidisciplinar empieza su carrera artística muy joven desarrollando su faceta de mago. Actúa en los más prestigiosos festivales de magia de toda España hasta que en el 2005 gana el Primer Premio de Magia en el XXVII Congreso Mágico Nacional, lo que le convierte en el campeón de España.
Su magia sigue una línea de investigación donde el objeto cotidiano y común se transforma para convertirse en algo mágico e inesperado. Paralelamente, se licencia en Arte Dramático por la E.S.A.D. de Valencia trabajando como actor en teatro y televisión.
¡Shhh! ¡Ah! y sin decir ni una palabra… PLAYTIME. ¡¡¡Ha llegado la hora de jugar!!!

 • NACHO DIAGO
 • Horarios: Miércoles: 18:30 h
 • Precios: adults 6 € / niñas/os 4 € (promo 5X4)

rni

COMENTARIOS

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Últimas Noticias

221117 foto2 IVC Teatre Arniches Programacion

Cultura de la Generalitat ofrece una programación ‘histórica’ en el Teatre Arniches

‘Conquistadores’ recorre el descubrimiento de América en clave de comedia contemporánea el viernes 18 de noviembre. El público familiar podrá disfrutar de una divertida versión de ‘Fuenteovej...
LA POBLA DIFAC

La Pobla d’Ifac

A los pies del Peñón de Ifach. La Pobla Medieval d’ Ifac destaca especialmente por ser, en la actualidad, un yacimiento único en la Comunidad Valenciana, y es la única Pobla de conquista que n...
portada doblada noviembre

Ya puedes leer la revista GO! Alicante de noviembre 2022

¡Ya está disponible la Revista GO! Alicante para este mes de NOVIEMBRE! Puedes leerla en ISSUU y también puedes verla y descargarla en PDF AQUÍ. https://issuu.com/laguiago/docs/revista_go_alic...
MAYTE MARTIN A festival flamenco alicante

El fotógrafo Miguel Cerezo gana el concurso de fotografía del VI Festival Flamenco Mediterráneo

La exposición con las fotografías presentadas a concurso se podrá visitar en las sede de Murcia y Alicante de Fundación Mediterráneo. Fundación Mediterráneo ha hecho público el fallo del Con...

Más Leídas

portada doblada noviembre

Ya puedes leer la revista GO! Alicante de noviembre 2022

¡Ya está disponible la Revista GO! Alicante para este mes de NOVIEMBRE! Puedes leerla en ISSUU ...
LA POBLA DIFAC

La Pobla d’Ifac

A los pies del Peñón de Ifach. La Pobla Medieval d’ Ifac destaca especialmente por ser, en l...
221117 foto2 IVC Teatre Arniches Programacion

Cultura de la Generalitat ofrece una programación ‘hist...

‘Conquistadores’ recorre el descubrimiento de América en clave de comedia contemporánea el vier...
CAMPANILLA UNA AVENTURA MUSICALjpg

Campanilla, una aventura musical

Musical Infantil con 11 Nominaciones en los Premios Broadway World Spain y 10 Candidaturas en l...